zf model db connection

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »
Nick van der heijden

nick van der heijden

19/10/2012 19:51:04
Quote Anchor link
Goededag,

zover ik weet klopt het gewoon maar ik krijg een FATAL ERROR class Zend_Db_Adapter_Pdo_Mysql
not found in line:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

class Db_db{
     public static function conn(){
        $connParams =(array("host"=>"localhost","username"=>"root","password"=>"password"));
        
    $db = new Zend_Db_Adapter_Pdo_Mysql($connParams);
    return $db;
    }
}

?>


ik weet niet wat er fout gaat?

gr
nick


 
Gewijzigd op 19/10/2012 19:51:32 door Nick van der heijden
 
PHP hulp

PHP hulp

02/06/2024 14:04:48
 
Reshad F

Reshad F

19/10/2012 20:07:09
Quote Anchor link
ik heb niet veel verstand van ZEND maar hoe hoe roep je dit aan in je controller?

zie hier voor uitgebreide uitleg en voorbeeldjes; http://framework.zend.com/manual/1.12/en/zend.db.adapter.html
Gewijzigd op 19/10/2012 20:10:05 door Reshad F
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

19/10/2012 20:11:29
Quote Anchor link
ik roep die aan zo

Require 'Db_db.php';

$db=Db_db::conn();
 
Kees Schepers

kees Schepers

19/10/2012 20:20:37
Quote Anchor link
Lijkt erop dat je je autoloader niet goed geconfigureerd hebt. Volgens mij zet je die aan met:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
Zend_Loader_Autoloader::getInstance();
?>


Je moet dan wel de autoloader includen uiteraard. En je include_path goed zetten.

Maar eigenlijk hoort dit automatisch te gebeuren als je een Zend Framework applicatie ontwikkeld.
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

19/10/2012 20:22:22
Quote Anchor link
ja dat heb ik in me index.php die in me public folder staat

require_once'Zend/Loader/Autoloader.php';
Zend_Loader_Autoloader::getInstance();
 
Niels K

Niels K

19/10/2012 20:23:08
Quote Anchor link
Maak je een applicatie geheel op basis van Zend of gebruik je alleen de DB functionaliteit?
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

19/10/2012 20:25:42
Quote Anchor link
ik gebruik hele applicatie Zend Framework
 
Niels K

Niels K

19/10/2012 20:27:40
Quote Anchor link
Dan vraag ik mij af waarom je überhaupt deze class hebt. Je kan toch van de normale DB functionaliteit gebruik maken?
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

19/10/2012 20:30:03
Quote Anchor link
hoe bedoel je ik ben het aan het leren :) gewoon in de controller zelf ?
 
Niels K

Niels K

19/10/2012 20:40:17
Quote Anchor link
Dat maakt niet uit ;-) Ik probeer je met wat vragen / antwoorden de goede richting op de sturen.

Maak je gebruik van ZF 1 of 2? Ik raad je namelijk aan om even de quickstart te volgen. Die vertelt je alles omtrent het (juist) gebruik van een Zend Framework applicatie.
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

19/10/2012 20:43:29
Quote Anchor link
ik ben nu bezig met zf 1 als ik dat redelijk snap wil ik naar 2
,weet dat ik dat beter kan doen maar wil eerst 1 en daarna 2 :)
Gewijzigd op 19/10/2012 20:44:25 door nick van der heijden
 
Niels K

Niels K

19/10/2012 20:52:28
Quote Anchor link
Zeker. Ik geef je de tip om even de quick start goed door te nemen.

Daarnaast zou je ook eens kunnen kijken op de blog van Rob Allen. Waardevolle posts!!
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

19/10/2012 20:54:04
Quote Anchor link
jaa indd die quick start heb ik al keer door gelezen en gedaan.

Ik heb een boek er van die heet

Beginning Zend Framework maarja ik snap niet waarom ie zegt dat ie die class niet kan vinden ik snap het wel hoe het zit en zo maar alleen dit snap ik niet xd

Toevoeging op 19/10/2012 20:58:08:

ik heb in de

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
set_include_path(implode(PATH_SEPARATOR, array(
    realpath(APPLICATION_PATH . '/../library'),
    get_include_path(),
)).";".realpath(APPLICATION_PATH.'/models'));

/** Zend_Application */
require_once 'Zend/Application.php';
require_once'Zend/Loader/Autoloader.php';
Zend_Loader_Autoloader::getInstance();


en in de controller heb ik dit

public function newAction()
{
require('Db.php');
$db=Db_db::conn();

}


en die Db.php staat in models

eb daar staat dit in

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

class Db_db{
     public static function conn(){
        $connParams =(array("host"=>"localhost","username"=>"root","password"=>"password"));
        
    $db = new Zend_Db_Adapter_Pdo_Mysql($connParams);
    return $db;
    }
}

?>
 
Niels K

Niels K

19/10/2012 21:01:10
Quote Anchor link
Waar ik op doel is dat je deze klasse helemaal niet nodig hebt.

Wanneer je de application.ini op de juiste manier instelt moet het al werken.

Zie ook deze uitleg: http://framework.zend.com/manual/1.12/en/learning.quickstart.create-model.html
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

19/10/2012 21:04:58
Quote Anchor link
ja oke maar waar maken ze daar connection met database of ben ik nu echt zo dom ?
dat ik het niet zie
 
Niels K

Niels K

19/10/2012 21:07:21
Quote Anchor link
Niemand is dom ;-)

Zend werkt op basis van resources. De resources definieer je in je application ini. De bootstrap van het Zend framework leest je application.ini in en initialiseert dan je database en de overige settings / resources.
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

19/10/2012 21:10:04
Quote Anchor link
oooh oke dus dan word het iets van

resources.db.adapter = "PDO_MYSQL"
resources.db.params.host = "localhost"
resources.db.params.username = "username"
resources.db.params.password = "password"
resources.db.params.dbname = "zf"

in me application.ini

en dan moet het werken als het goed is ,en in de controller zet je dan sql querys ?
 
Niels K

Niels K

19/10/2012 21:22:05
Quote Anchor link
Voorbeeld van mijn application.ini (alleen even de database gepakt)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
resources.db.adapter                = PDO_MYSQL
resources.db.profiler                = true
resources.db.params.host            = localhost
resources.db.params.dbname            = database
resources.db.params.username            = username
resources.db.params.password            = password
resources.db.isDefaultTableAdapter        = true


Je kan als je wilt de resource uitbreiden met drivers options. (names, timezone, etc)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
resources.db.params.driver_options.1002    = "SET NAMES utf8"


Je kan eventueel je meta data cachen (Met APC bijvoorbeeld). Zorg dan wel dat je een cache manager resource hebt. (Google even)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
resources.db.defaultMetadataCache        = "database"


Wanneer Zend je applicatie runt hebt je een database connectie.

Heb je wel eens gehoord van het Zend Db Table principe?
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

19/10/2012 21:28:37
Quote Anchor link
Nee eigenlijk nog nooit van gehoort dusja beetje uitleg over dingen enzo zal wel relax zijn

Toevoeging op 19/10/2012 21:37:24:

Ff opgezcht weet nu ongeveer waar zend db table over gaat :)

$table = new Bugs();

$data = array(
'created_on' => '2007-03-22',
'bug_description' => 'Something wrong',
'bug_status' => 'NEW'
);

$table->insert($data);

Begin het ongeveer tesnappen
 
Niels K

Niels K

19/10/2012 21:38:08
Quote Anchor link
Ik raad je aan om dit eens te lezen en daarna eens terug te komen en vertellen wat je bevindingen zijn ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.