zf model db connection

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »
Nick van der heijden

nick van der heijden

19/10/2012 19:51:04
Quote Anchor link
Goededag,

zover ik weet klopt het gewoon maar ik krijg een FATAL ERROR class Zend_Db_Adapter_Pdo_Mysql
not found in line:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

class Db_db{
     public static function conn(){
        $connParams =(array("host"=>"localhost","username"=>"root","password"=>"password"));
        
    $db = new Zend_Db_Adapter_Pdo_Mysql($connParams);
    return $db;
    }
}

?>


ik weet niet wat er fout gaat?

gr
nick


 
Gewijzigd op 19/10/2012 19:51:32 door Nick van der heijden
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 19:28:36
 
Reshad F

Reshad F

19/10/2012 20:07:09
Quote Anchor link
ik heb niet veel verstand van ZEND maar hoe hoe roep je dit aan in je controller?

zie hier voor uitgebreide uitleg en voorbeeldjes; http://framework.zend.com/manual/1.12/en/zend.db.adapter.html
Gewijzigd op 19/10/2012 20:10:05 door Reshad F
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

19/10/2012 20:11:29
Quote Anchor link
ik roep die aan zo

Require 'Db_db.php';

$db=Db_db::conn();
 
Kees Schepers

kees Schepers

19/10/2012 20:20:37
Quote Anchor link
Lijkt erop dat je je autoloader niet goed geconfigureerd hebt. Volgens mij zet je die aan met:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
Zend_Loader_Autoloader::getInstance();
?>


Je moet dan wel de autoloader includen uiteraard. En je include_path goed zetten.

Maar eigenlijk hoort dit automatisch te gebeuren als je een Zend Framework applicatie ontwikkeld.
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

19/10/2012 20:22:22
Quote Anchor link
ja dat heb ik in me index.php die in me public folder staat

require_once'Zend/Loader/Autoloader.php';
Zend_Loader_Autoloader::getInstance();
 
Niels K

Niels K

19/10/2012 20:23:08
Quote Anchor link
Maak je een applicatie geheel op basis van Zend of gebruik je alleen de DB functionaliteit?
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

19/10/2012 20:25:42
Quote Anchor link
ik gebruik hele applicatie Zend Framework
 
Niels K

Niels K

19/10/2012 20:27:40
Quote Anchor link
Dan vraag ik mij af waarom je überhaupt deze class hebt. Je kan toch van de normale DB functionaliteit gebruik maken?
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

19/10/2012 20:30:03
Quote Anchor link
hoe bedoel je ik ben het aan het leren :) gewoon in de controller zelf ?
 
Niels K

Niels K

19/10/2012 20:40:17
Quote Anchor link
Dat maakt niet uit ;-) Ik probeer je met wat vragen / antwoorden de goede richting op de sturen.

Maak je gebruik van ZF 1 of 2? Ik raad je namelijk aan om even de quickstart te volgen. Die vertelt je alles omtrent het (juist) gebruik van een Zend Framework applicatie.
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

19/10/2012 20:43:29
Quote Anchor link
ik ben nu bezig met zf 1 als ik dat redelijk snap wil ik naar 2
,weet dat ik dat beter kan doen maar wil eerst 1 en daarna 2 :)
Gewijzigd op 19/10/2012 20:44:25 door nick van der heijden
 
Niels K

Niels K

19/10/2012 20:52:28
Quote Anchor link
Zeker. Ik geef je de tip om even de quick start goed door te nemen.

Daarnaast zou je ook eens kunnen kijken op de blog van Rob Allen. Waardevolle posts!!
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

19/10/2012 20:54:04
Quote Anchor link
jaa indd die quick start heb ik al keer door gelezen en gedaan.

Ik heb een boek er van die heet

Beginning Zend Framework maarja ik snap niet waarom ie zegt dat ie die class niet kan vinden ik snap het wel hoe het zit en zo maar alleen dit snap ik niet xd

Toevoeging op 19/10/2012 20:58:08:

ik heb in de

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
set_include_path(implode(PATH_SEPARATOR, array(
    realpath(APPLICATION_PATH . '/../library'),
    get_include_path(),
)).";".realpath(APPLICATION_PATH.'/models'));

/** Zend_Application */
require_once 'Zend/Application.php';
require_once'Zend/Loader/Autoloader.php';
Zend_Loader_Autoloader::getInstance();


en in de controller heb ik dit

public function newAction()
{
require('Db.php');
$db=Db_db::conn();

}


en die Db.php staat in models

eb daar staat dit in

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

class Db_db{
     public static function conn(){
        $connParams =(array("host"=>"localhost","username"=>"root","password"=>"password"));
        
    $db = new Zend_Db_Adapter_Pdo_Mysql($connParams);
    return $db;
    }
}

?>
 
Niels K

Niels K

19/10/2012 21:01:10
Quote Anchor link
Waar ik op doel is dat je deze klasse helemaal niet nodig hebt.

Wanneer je de application.ini op de juiste manier instelt moet het al werken.

Zie ook deze uitleg: http://framework.zend.com/manual/1.12/en/learning.quickstart.create-model.html
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

19/10/2012 21:04:58
Quote Anchor link
ja oke maar waar maken ze daar connection met database of ben ik nu echt zo dom ?
dat ik het niet zie
 
Niels K

Niels K

19/10/2012 21:07:21
Quote Anchor link
Niemand is dom ;-)

Zend werkt op basis van resources. De resources definieer je in je application ini. De bootstrap van het Zend framework leest je application.ini in en initialiseert dan je database en de overige settings / resources.
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

19/10/2012 21:10:04
Quote Anchor link
oooh oke dus dan word het iets van

resources.db.adapter = "PDO_MYSQL"
resources.db.params.host = "localhost"
resources.db.params.username = "username"
resources.db.params.password = "password"
resources.db.params.dbname = "zf"

in me application.ini

en dan moet het werken als het goed is ,en in de controller zet je dan sql querys ?
 
Niels K

Niels K

19/10/2012 21:22:05
Quote Anchor link
Voorbeeld van mijn application.ini (alleen even de database gepakt)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
resources.db.adapter                = PDO_MYSQL
resources.db.profiler                = true
resources.db.params.host            = localhost
resources.db.params.dbname            = database
resources.db.params.username            = username
resources.db.params.password            = password
resources.db.isDefaultTableAdapter        = true


Je kan als je wilt de resource uitbreiden met drivers options. (names, timezone, etc)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
resources.db.params.driver_options.1002    = "SET NAMES utf8"


Je kan eventueel je meta data cachen (Met APC bijvoorbeeld). Zorg dan wel dat je een cache manager resource hebt. (Google even)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
resources.db.defaultMetadataCache        = "database"


Wanneer Zend je applicatie runt hebt je een database connectie.

Heb je wel eens gehoord van het Zend Db Table principe?
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

19/10/2012 21:28:37
Quote Anchor link
Nee eigenlijk nog nooit van gehoort dusja beetje uitleg over dingen enzo zal wel relax zijn

Toevoeging op 19/10/2012 21:37:24:

Ff opgezcht weet nu ongeveer waar zend db table over gaat :)

$table = new Bugs();

$data = array(
'created_on' => '2007-03-22',
'bug_description' => 'Something wrong',
'bug_status' => 'NEW'
);

$table->insert($data);

Begin het ongeveer tesnappen
 
Niels K

Niels K

19/10/2012 21:38:08
Quote Anchor link
Ik raad je aan om dit eens te lezen en daarna eens terug te komen en vertellen wat je bevindingen zijn ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.