new class echoeen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »
Nick van der heijden

nick van der heijden

02/03/2012 17:05:49
Quote Anchor link
hallo,

kan je van uit een class iets echoeen?
ik bedoel zo

voorbeeld:

$naam = new name('iets');
echo $naam;

of moet je dan persee werken met throw new exception?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 18:19:51
 
Jurgen B

Jurgen B

02/03/2012 17:16:10
Quote Anchor link
Erm, wat zou je uit een class willen echoen op deze manier? Daarnaast is Name ook niet een naam die ik als geschikt kan zien voor een klasse.

Een voorbeeldje van hoe je dit zou kunnen doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
class User {
   private $name = '';

   public function __construct($name) {
      $this->name = $name;
   }


   public function getName() {
      return $this->name;
   }
}


$gebruiker = new User('klaas');
echo $gebruiker->getName();
?>
Gewijzigd op 02/03/2012 17:35:36 door Jurgen B
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

02/03/2012 17:20:25
Quote Anchor link
jaa klopt normaal doe je dat niet maar wou gewoon weten of het kon meer niet ;) dankje
 
Jurgen B

Jurgen B

02/03/2012 17:27:49
Quote Anchor link
Je kan natuurlijk ook de property public laten en als 'echo $gebruiker->name' aanroepen.
 
Wouter J

Wouter J

02/03/2012 17:28:39
Quote Anchor link
Je kan ook de magic method __toString gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
class Person
{
  protected $name = '';
  protected $country = '';

  public function __construct( $name, $country )
  {

    $this->name = $name;
    $this->country = $country;
  }


  public function __toString()
  {

    return $this->name.' woont in '.$this->country;
  }
}


$nick = new Person('Nick', 'Nederland');

echo $nick; // Nick woont in Nederland
?>


@Jurgen, ik heb nog nooit zoveel fouten in een OO script van 16 regels gezien :o Jou code zou zo nooit kunnen werken:
- private, protected of public vergeten bij functies
- function vergeten bij de constructor
- bij property moet de $ voor de property naam, niet voor de visibility
Gewijzigd op 02/03/2012 17:29:52 door Wouter J
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

02/03/2012 17:29:46
Quote Anchor link
ooh zo oke ik snap het dank je
 
Jurgen B

Jurgen B

02/03/2012 17:30:07
Quote Anchor link
Pardon? Ik typ even snel een voorbeeldje, dat ik $private name type, dat moet ofc private $name zijn maar daar gaat het hier niet om en dit is idem mbt public methods. Oja en het enige andere dat ik kan bedenken is private/protected en dat hangt af van de uiteindelijke implementatie.

Mbt visibility is dat in die zin geen probleem dat het gewoon zal werken, maar dat neemt niet weg dat het de voorkeur geniet dit expliciet te vermelden.
Gewijzigd op 02/03/2012 17:41:57 door Jurgen B
 
Wouter J

Wouter J

02/03/2012 17:39:17
Quote Anchor link
@Jurgen, als je een voorbeeldje wilt laten zien moet je het wel meteen goed doen. Niet eigenlijk elke regel fout schrijven.

Quote:
dat ik $private name type

En geen function voor constructor zet... Deze 2 zouden je wel een fout opleveren in php, dat je visibility vergeet vind ik zo erg niet, het is slechts een voorbeeldje, maar dingen die je een ERROR zouden opleveren moet je niet als voorbeeld geven aan iemand die hulp vraagt.

Quote:
Heb het maar even aangepast voordat grammarnazi weer terug is.

Weet niet wie je hier mee bedoelt, maar goed dat je het hebt aangepast!
Gewijzigd op 02/03/2012 17:39:55 door Wouter J
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

02/03/2012 17:40:49
Quote Anchor link
Kinderen, kinderen, rustig aan..

Je kunt ook gewoon keihard print_r($object); doen, dan krijg je je hele object terug, als dat is wat je bedoelt. Verder moet je vooral kijken en leren wat Wouter probeert uit te leggen, dus gewoon netjes getters en setters maken, of als je lui bent de __get en __set overloaden.
 
Jurgen B

Jurgen B

02/03/2012 17:44:21
Quote Anchor link
Wouter J op 02/03/2012 17:39:17:
@Jurgen, als je een voorbeeldje wilt laten zien moet je het wel meteen goed doen. Niet eigenlijk elke regel fout schrijven.

Overdrijven is een kunst maar je hebt gelijk ik had beter op de syntax errors moeten letten. Helaas krijg ik deze niet te zien als ik snel iets in een reactie typ. Zal het de volgende keer eerst in de editor doen om dergelijke fouten te voorkomen. Het was meer een kwestie van snel snel dan niet weten waar ik mee bezig ben, maar dat is mijn eigen schuld.
Gewijzigd op 02/03/2012 17:44:49 door Jurgen B
 
Wouter J

Wouter J

02/03/2012 17:46:49
Quote Anchor link
Quote:
Helaas krijg ik deze niet te zien als ik snel iets in een reactie typ. Zal het de volgende keer eerst in de editor doen om dergelijke fouten te voorkomen. Het was meer een kwestie van snel snel dan niet weten waar ik mee bezig ben.

Ik geloof best dat je weet waarmee je bezig bent, anders begin je niet aan OO. En je kan het toch ook zien zonder de errors in je editor? Ik zie nooit errors in mijn editor...
 
Jurgen B

Jurgen B

02/03/2012 17:49:56
Quote Anchor link
Eerlijk is eerlijk dat ik ze voorheen wel zag maar nu ook niet meer, zal wel eens iets aan de instellingen hebben veranderd (verwijzing naar local PHP installatie waarschijnlijk). Anyway, toen je zei dat er veel fouten in zaten heb ik pas gelezen wat ik daadwerkelijk had gepost en ik kan ook niet anders zeggen dan dat het slordig was ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.