RewriteRule

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Nick van der heijden

nick van der heijden

27/01/2013 14:13:38
Quote Anchor link
Beste php'ers


Ik ben aan het testen met htaccess maar het lukt mij niet om een ReWrite te doen.

Wat doe ik fout ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
RewriteEngine On
RewriteRule ^testing/?$ /index.php [L]
RewriteRule ^testing/(.*) index.php?pages=$1 [L]

Errordocument 404 http://localhost/testing/error/404.html



Grz nick
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 19:24:18
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/01/2013 14:28:22
Quote Anchor link
Probeer zo eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
RewriteEngine On
RewriteRule ^/testing/(.*)$ index.php?pages=$1 [QSA,L]

Errordocument 404 http://localhost/testing/error/404.html
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

27/01/2013 14:33:18
Quote Anchor link
Ozzie php

Dit werkt ook niet nu krijg ik dat het adres mogelijk veroudert is of verkeert getypt maar dat klopt niet de gegevens haal ik trouwens uit de DB miss is dat belangrijk om te weten

Gr
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/01/2013 14:50:29
Quote Anchor link
Welke url roep jij dan aan om dit te testen?
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

27/01/2013 14:53:58
Quote Anchor link
http://localhost/testing/index.php alleen zodra ik op een link klink moet het dus dit worden

http://localhost/test/index/naamvanpagina

Toevoeging op 27/01/2013 14:55:49:

ooh laatste is foutje moet zijn http://localhost/testing/index/naamvanpagina
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/01/2013 14:59:33
Quote Anchor link
Je moet 'm dus zo aanroepen:

http://localhost/testing/index/naamvanpagina

Dit verzoek wordt doorgestuurd naar jouw index.php pagina.

Op je index.php pagina zet je (tijdelijk)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo $_GET['pages'];
?>


Dan zie je als het goed is het stuk achter /testing/ staan.
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

27/01/2013 15:03:19
Quote Anchor link
jaa dan krijg ik dit http://localhost/testing/index.php?pages=home maaar dit moet ie dus rewrite naar http://localhost/testing/index/home

Toevoeging op 27/01/2013 15:05:32:

en als ik het typ wat je indd zegt, dan krijg ik dit pagina kan niet gevonden worden of adres is mogelijk veroudert
Gewijzigd op 27/01/2013 15:06:23 door nick van der heijden
 
Wouter J

Wouter J

27/01/2013 15:18:15
Quote Anchor link
Nick, je begrijpt mod_rewrite verkeerd. Het is niet als ik naar index.php?pages=home ga wordt ik doorgestuurd naar index/home, het is als ik naar index/home ga krijgt ik de index.php?pages=home te zien.
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

27/01/2013 15:26:10
Quote Anchor link
maar als ik het zo hebt staan

RewriteRule ^testing/(.*) /index.php?pages=$1 [QSA,l] dan kan ik toch gewoon zo aan roepen

kijk dit doe ik

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
mysql_connect("localhost","root","ww");
mysql_select_db("test");
$query="SELECT id,pages,info FROM pages WHERE pages='".mysql_real_escape_string($_GET['pages'])."'";
$sql=mysql_query($query);
while($row = mysql_fetch_array($sql)){
?>

<div id="info"><?php echo nl2br($row['info']); ?></div>
<?php
}
$query2="SELECT pages FROM pages ORDER by id ASC";
$sql2=mysql_query($query2);
while($rij = mysql_fetch_array($sql2)){
echo "<a href=\"testing/index/".$rij['pages']."\">".$rij['pages']."</a>\n";
}

?>


dan zal rewrite hem toch zo moeten laten zien

http://localhost/testing/index/home

toch
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/01/2013 15:30:16
Quote Anchor link
Rewrite laat niks zien...

Het principe is:

Als ik deze URL intyp:

http://localhost/testing/index/home

Stuur deze dan intern door naar

index.php (die in jouw document root staat, meestal "public_html", "htdocs" of "www")

In index.php kun je in jouw geval dan via $_GET['pages'] de aangeroepen URL achterhalen.

Snap je dit?
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

27/01/2013 15:35:37
Quote Anchor link
oke laat ik het anders zeggen

dus

http://localhost//testing/index.php?pages=home

kan ik niet rewrite naar

http://localhost/testing/index/home

?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/01/2013 15:39:15
Quote Anchor link
Nee, dat is niet de bedoeling.

Jij gebruikt dus voortaan dit soort links:

http://localhost/testing/index/home

En via een rewrite rule stuur je die door naar index.php

Beetje duidelijk nu?
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

27/01/2013 15:52:46
Quote Anchor link
nee niet echt

dit ziet er niet uit toch

http://testing/index.php?pages=home

moet toch wel kunnen dit

http://testing/index/home

of http://testing/home of zo iets

lijkt me dat dit wel kan maarja

laat maar zitten xD

Toevoeging op 27/01/2013 15:55:12:

net als dit

http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/rewriterule/88877/last/

zien jullie ergens ?pages=blablabla nee toch deze url word toch ook gerewrite of niet dan
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/01/2013 15:59:03
Quote Anchor link
Je snapt het dus nog steeds niet...

Nick van der heijden op 27/01/2013 15:52:46:
dit ziet er niet uit toch

http://testing/index.php?pages=home


En daarom gebruik je dus http://localhost/testing/index/home

Je typt dit http://localhost/testing/index/home dus in je browser, en in je browserbalk staat dus dit http://localhost/testing/index/home

INTERN leid je deze URL http://localhost/testing/index/home door naar je index.php bestand.

Nu wel duidelijk?
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

27/01/2013 16:04:46
Quote Anchor link
jaaa dat snap ik alleen dat doet ie niet ik snap wel hoe het werkt enzo
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/01/2013 16:05:40
Quote Anchor link
Nou ja, uit je voorgaande bericht leek toch of je het niet snapte.
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

27/01/2013 16:07:53
Quote Anchor link
laat maar man deze shit schiet niet op
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/01/2013 16:13:26
Quote Anchor link
Leg dan eens uit waar je nu op vast loopt in plaats van dat je gefrustreerd gaat lopen doen. Daar schiet je echt helemaal niks mee op.
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

27/01/2013 16:22:27
Quote Anchor link
waar ik op vast loop is misschien dat die rewrite het niet doet maar oke

geef maar is een voorbeeld dan hoe je seo url kan maken zonder

index.php?pages=home

maar zo

index/blabla

of een andere manier ook prima
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

27/01/2013 16:27:25
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
RewriteEngine On
RewriteRule ^testing/index/?$ /index.php [L]
RewriteRule ^testing/index/(.*) index.php?pages=$1 [L]

Errordocument 404 http://localhost/testing/error/404.html

Dit wordt dan www.website.nl/testing/index/home > www.website.nl/index.php?pages=home

De htaccess zet je dan in de root.

Wat ook kan is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
RewriteEngine On
RewriteRule ^testing/(.*)?$ /$1.php [L]
RewriteRule ^testing/(.*)/(.*) $1.php?pages=$2 [L]

Errordocument 404 http://localhost/testing/error/404.html

Dan kan je ook zo doen voor bijv. je error pagina (wat niet aan te raden is):

Dan wordt dan www.website.nl/testing/index/home > www.website.nl/index.php?pages=home
En dan wordt www.website.nl/testing/error/404 > www.website.nl/error.php?pages=404
Gewijzigd op 27/01/2013 16:27:45 door Nick Dijkstra
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

27/01/2013 16:33:57
Quote Anchor link
nou het zal vast wel aan mij liggen krijg het nog steeds niet voor elkaar of snap het nog steeds niet
dan maar anders doen
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.