waarom werkt ajax niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »
Paul Weiss

Paul Weiss

24/04/2024 20:12:12
Quote Anchor link
Op 1 of andere manier werkt de onderstaande ajax niet. heb het al eens een keer aan de hand gehad. Heeft iemand een idee wat er hier fout gaat?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<script>


var code = "test";
var paginanaam = "pagina1";


$.ajax({
url: 'save-content.php',
type: 'post',
                        
data: {code:code,paginanaam:paginanaam},
datatype: 'html',
success: function(rsp){
location.reload();
alert("ajax uitgevoerd;");                                
}
});


onderstaande save-content.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

$paginanaam
= trim( $_REQUEST['paginanaam'] );
$code = $conn->real_escape_string($_REQUEST['code'] );

?>
Gewijzigd op 24/04/2024 20:39:38 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 23:20:51
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/04/2024 20:41:15
Quote Anchor link
Waaruit blijkt dat het niet wordt ingeladen? Wat zegt de developer console van je browser?
 
Paul Weiss

Paul Weiss

24/04/2024 20:46:32
Quote Anchor link
hoi arien. goede vraag. in het php bestand wordt de inhoud namelijk naar een bestand geschreven. althans dat zou het moeten doen. Maar dat gebeurd niet. daarom ga ik er vanuit dat er iets is gaan in ajax. onderstaande de gehele php code. vreemde is dat alle script op een andere pagina het wel doen. geen probleem wat het probleem kan veroorzaken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
?php

$paginanaam = trim( $_REQUEST['paginanaam'] );
$code = $conn->real_escape_string($_REQUEST['code'] );

$myFile = "import-database.php"; // or .php  
$fh = fopen($myFile, 'w'); // or die("error");  
fwrite($fh, $code);  
fclose($fh);      


?>

 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/04/2024 20:48:31
Quote Anchor link
Waarom gebruik je real_escape_string? Denk je dat de filehandler van PHP opeens zich identificeert als een MySQLi-adapter? :-P

En wat meldt je developer console in de Netwerk-tab over je request?
Gewijzigd op 24/04/2024 20:50:43 door - Ariën -
 
Paul Weiss

Paul Weiss

24/04/2024 20:56:59
Quote Anchor link
nou dat was een tip. normaal wordt er gehele html code in de variable opgeslagen etc.

Toevoeging op 24/04/2024 20:57:31:

en zonder escape_string ging dat wel eens fout. vandaar.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/04/2024 20:58:39
Quote Anchor link
Lees eens goed wat mysqli_real_escape_string doet, en vel opnieuw een oordeel. ;-)
 
Jan R

Jan R

25/04/2024 07:04:11
Quote Anchor link
Waar kont $conn trouwens vandaan?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$code = $conn->real_escape_string($_REQUEST['code'] )

Je doet een post maar controleert niet of er gePOST wordt. Je controleerd ook niet of de paginanaam wel is gePOST

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
    if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
        if(isset($_POST['code'], $_POST['paginanaam'])) {
            $paginanaam = trim( $_REQUEST['paginanaam'] );//ongebruikte variabele wat doet dit hier?
            $fh = fopen("import-database.php", 'w');
            fwrite($fh, $_POST['code']);  
            fclose($fh);
        }            
    }

?>
Gewijzigd op 25/04/2024 07:11:42 door Jan R
 
Paul Weiss

Paul Weiss

25/04/2024 09:30:53
Quote Anchor link
hoi arien.

elke pagina heeft een uniek nummer. deze is opgeslagen in de variable paginanaam. vandaar deze variable.
Maar even dat terzijde. bedankt voor je code. het werkt inderdaad nu. wat ik zo vreemd vind is dat dezelfde code wel werkt op een andere plek. Zal de code daar ook vervangen door die van jou. zoal ik kan lezen zorgt real escape string voor o.a. het weghalen van onnodige karakters in de content toch? ik sla namelijk html en pho code op in de variable. is trim dan de functie die ervoor zorgt dat de alles ook wordt meegenomen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/04/2024 12:26:52
Quote Anchor link
Vanuit PHP.net over de mysqli_real_escape_string() functie.

Quote:
Escapes special characters in a string for use in an SQL statement, taking into account the current charset of the connection.


Ik zie dat je niks in dit stukje code met MySQLi doet. Dus deze functie is onnodig.

Als je HTML onschadelijk wilt maken:
htmlentities of htmlspecialchars

Als je HTML wilt strippen:
strip_tags

Maar normaal doe je dat bij de uitvoer. Je wilt het niet graag gestript of vermangeld opslaan.

Als je overtollige spatie's aan het begin en/of eind van een string wilt verwijderen:
trim

Bekijk anders op php.net de String Functions.
Gewijzigd op 25/04/2024 12:40:42 door - Ariën -
 
Paul Weiss

Paul Weiss

25/04/2024 12:52:52
Quote Anchor link
hoi arien. bedankt voor de toelichting.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

25/04/2024 18:14:13
Quote Anchor link
Kleine kanttekening nog ;-)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
var code = 'test'
var paginanaam = 'pagina1'

$.ajax({
    url: 'save-content.php',
    type: 'post',
    data: { code: code, paginanaam: paginanaam },
    datatype: 'html',
    success: function (rsp) {
        location.reload() // door deze call wordt je pagina opnieuw geladen
        alert('ajax uitgevoerd') // dus dit statement heeft geen zin ;-)
    },
})
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/04/2024 18:47:26
Quote Anchor link
Scherp, Jan ;-)
 
Paul Weiss

Paul Weiss

25/04/2024 19:35:25
Quote Anchor link
jan bedsankt voor je bijdrage. Wat is er precies anders als ik vragen mag?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/04/2024 20:22:07
Quote Anchor link
Wat extra commentaar.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.