Directory Traversal probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »
Cocotj bos

cocotj bos

05/05/2022 16:30:32
Quote Anchor link
Hoi!,

Ik ben bezig met een klein nieuw projectje waar ik een week geleden aan begonnen ben.
Het is cloudsoftware voor op het web geprogrammeerd in PHP. En ik ben dus bezig met de File Manager.
Iedere user krijgt een specifiek mapje op de cloud. Dat is de bedoeling, maar het is niet de bedoeling
dat ze verder uit hun eigen mapje om zo helemaal door het systeem heen te snuffelen. Ik heb al geprobeerd
om realpath() functie te gebruiken, maar hij gaat nogsteeds het user mapje uit. Heel irritant dus. Hier
de code van hoe het er nu uitziet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
$root_path
= $_SERVER['DOCUMENT_ROOT']."/cloudsoftware/users/tim/";
$realbase = realpath($root_path);

function
test()
{

  GLOBAL $realbase;

  if(isset($_GET['p']))
  {

    $_SESSION['dir'] = $_GET['p'];
    echo "<script>window.location = '?';</script>";
  }

  if(empty($_SESSION['dir']))
  {

    $realbase = str_replace('\\', '/', $realbase);
  }
else {
    $realbase = $_SESSION['dir'];
  }


  $exp = explode("/", $realbase);
  foreach($exp as $x=>$dirx)
  {

    if(empty($dirx))
    {

      continue;
    }

    $do = "<a href='?p='>";
    for($i=0;$i<=$x;$i++)
    {

      $do .= $exp[$i]."/";
    }

    $do .= "$dirx</a></li>\n";
  }

  chdir($realbase);


}


test();
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php
function get_root_dir()
{

  // include dir
  GLOBAL $realbase;

  $folder_list = "";
  $file_list  = "";

  $files = scandir($realbase);
  foreach($files as $file)
  {

    if(($file != '.'))
    {

      if(is_dir($realbase.'/'.$file))
      {

        $folder_list .= "<tr>
        <td><hr><a href='?p="
.$realbase.'/'.$file."' style='text-decoration: none; color: #333; font-size: 17px;'><i class='fa-solid fa-folder' style='color:  #2dacff; font-size: 25px;'></i> $file</a></td>
        <td><hr>"
.sizeFormat(filesize($realbase.'/'.$file))."</td>
        <td><hr>"
.date ("F d Y H:i:s.", filemtime($realbase.'/'.$file))."</td>
        <td><hr>ddd</td>
        </tr>"
;

        if(empty(is_dir($realbase.'/'.$file)))
        {

          echo 'go back';
        }
      }
elseif(is_file($realbase.'/'.$file)) {
        $file_list .= "<tr>
        <td><hr><a href='?p="
.$realbase.'/'.$file."' style='text-decoration: none; color: #333; font-size: 17px;'><i class='fa-solid fa-file' style='color: #2dacff; font-size: 27px;'></i> $file</a></td>
        <td><hr>"
.sizeFormat(filesize($realbase.'/'.$file))."</td>
        <td><hr>"
.date ("F d Y H:i:s.", filemtime($realbase.'/'.$file))."</td>
        <td><hr>Delete</td>
        </tr>"
;
      }
    }
  }


  print $folder_list;
  print $file_list;
}


// declare function
get_root_dir();
?>


Heeft iemand een idee wat ik hier precies fout doe? Kan het even niet zo 1..2...3 zien :P

Gr Cocotj
Gewijzigd op 05/05/2022 18:23:40 door Cocotj bos
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 22:07:02
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/05/2022 17:53:02
Quote Anchor link
Kan je jouw code tussen code-tags plaatsen? Zie ook de Veelgestelde Vragen.
Gewijzigd op 05/05/2022 17:53:35 door - Ariën -
 
Cocotj bos

cocotj bos

05/05/2022 18:08:44
Quote Anchor link
- Ariën - op 05/05/2022 17:53:02:
Kan je jouw code tussen code-tags plaatsen? Zie ook de Veelgestelde Vragen.


Hier tussen code tags:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
$root_path
= $_SERVER['DOCUMENT_ROOT']."/cloudsoftware/users/tim/";
$realbase = realpath($root_path);

function
test()
{

  GLOBAL $realbase;

  if(isset($_GET['p']))
  {

    $_SESSION['dir'] = $_GET['p'];
    echo "<script>window.location = '?';</script>";
  }

  if(empty($_SESSION['dir']))
  {

    $realbase = str_replace('\\', '/', $realbase);
  }
else {
    $realbase = $_SESSION['dir'];
  }


  $exp = explode("/", $realbase);
  foreach($exp as $x=>$dirx)
  {

    if(empty($dirx))
    {

      continue;
    }

    $do = "<a href='?p='>";
    for($i=0;$i<=$x;$i++)
    {

      $do .= $exp[$i]."/";
    }

    $do .= "$dirx</a></li>\n";
  }

  chdir($realbase);


}


test();
?>


dit zorgt ervoor dat er een sessie word aangemaakt als je in je File Manager zit,
En dat je beweegbaar door de bestanden heen kan. Maar je kan dus ook uit je usermap en dat is niet de bedoeling.

Hier een stuk code van hoe de bestanden worden gelist:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php
function get_root_dir()
{

  // include dir
  GLOBAL $realbase;

  $folder_list = "";
  $file_list  = "";

  $files = scandir($realbase);
  foreach($files as $file)
  {

    if(($file != '.'))
    {

      if(is_dir($realbase.'/'.$file))
      {

        $folder_list .= "<tr>
        <td><hr><a href='?p="
.$realbase.'/'.$file."' style='text-decoration: none; color: #333; font-size: 17px;'><i class='fa-solid fa-folder' style='color:  #2dacff; font-size: 25px;'></i> $file</a></td>
        <td><hr>"
.sizeFormat(filesize($realbase.'/'.$file))."</td>
        <td><hr>"
.date ("F d Y H:i:s.", filemtime($realbase.'/'.$file))."</td>
        <td><hr>ddd</td>
        </tr>"
;

        if(empty(is_dir($realbase.'/'.$file)))
        {

          echo 'go back';
        }
      }
elseif(is_file($realbase.'/'.$file)) {
        $file_list .= "<tr>
        <td><hr><a href='?p="
.$realbase.'/'.$file."' style='text-decoration: none; color: #333; font-size: 17px;'><i class='fa-solid fa-file' style='color: #2dacff; font-size: 27px;'></i> $file</a></td>
        <td><hr>"
.sizeFormat(filesize($realbase.'/'.$file))."</td>
        <td><hr>"
.date ("F d Y H:i:s.", filemtime($realbase.'/'.$file))."</td>
        <td><hr>Delete</td>
        </tr>"
;
      }
    }
  }


  print $folder_list;
  print $file_list;
}


// declare function
get_root_dir();
?>
Gewijzigd op 05/05/2022 18:09:19 door cocotj bos
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

06/05/2022 12:21:00
Quote Anchor link
Je gebruikt wel '.' voor de huidige directory maar controleert niet op '..' voor een bovenliggende directory. Dat laatste maakt path traversal mogelijk, bijvoorbeeld ook met '../' in de vorm '/foo/../bar/' ergens tussenin.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.